De nyeste opskrifter og tips




Enebærgryde

Print Friendly and PDF
En god gæsteret, fra Karolines Køkken en gang i starten af 1980'erne. Den dufter rigtig dejligt, og kan laves i god tid. Jeg har ud over kartoffelmos og broccoli, serveret æble/sellerisalat  til. Retten er fryseegnet.
  • 1 kg svine nakkefilet
  • 50 g smør
  • 6 enebær
  • 1-2 tsk tørret rosmarin og/eller timian
  • 1/4 liter piskefløde (hvis man vil bruge et mere magert produkt, skal saucen jævnes.)
  • 2 dl creme fraiche 38% (samme som ovenstående)
  • 1-2 tsk salt
  • peber
  • kulør
  • evt jævning se under 'jævning' i teknikker
  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • 1/2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 dl hakkede hasselnøddekerner (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • peber
  • broccoli
Skær nakkefileten i ca. 2X2 cm tern. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg al kødet tilbage i gryden. Knus enebær og de andre krydderier og tilsæt det til kødet. Kom piskeføde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre på lavt blus 75-90 minutter, check hvornår kødet er mørt.Smag til og tilsæt kulør og evt. jævning.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i usaltet vand ca. 20 minutter.Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne, og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnødderne og salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme (ramekiner, eller andet) og bag dem i ovnen ved 200 * 20 minutter og server straks. Rens broccolien, del den i små buketter og kog ca. tre minutter i letsltet vand.

Alt kan tilberedes i forvejen. Så skal det bare enebærgryden varmes, kartoffelmosen bages og broccoli koges lige inden servering.

Herhjemme serveres oftest almindelig kartoffelmos til. Se 'kartoffelmos' under teknikker.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar