De nyeste opskrifter og tips




Rødspættefileter med Tomater

Print Friendly and PDF
En virkelig nem og rigtig god ret. Denne blogs opskrifter til 4 personer, med mindre andet er angivet. Denne ret er dog rigtig nem at tilberede til en, så kan man lægge  rødspætte og tomater på en tallerken, med olie eller smør over, sætte tallerkenen på en gryde med kogende vand (risgryden f.eks.) og lægge en anden tallerken på som låg. Som udgangspunkt samme tid som risene skal have, men det er nemt at se når fisk er færdig, så er den mat, og ikke blank og geleagtig i udseendet længere. Vil man have løg på, kan man sautere løg på en pande med timian, og komme det over det andet, inden man spiser. Vil man servere et måltid på ægte italiensk vis, er denne ret en secondo.
  • 4 rødspættefileter (eller det antal, der passer med antal personer)
  • 2 zittauer løg
  • 8 tomater
  • 5 stilke timian
  • olie eller smør (hvad man er til)
  • jasminris
  • salt
Hak løgene, og steg dem blanke og møre på en pande i smør eller olie. Pluk timian af stilkene og kom dem det ved løgene. Tag panden af varmen og lad løgene køle lidt ned. Sæt ris over, og kog efter anvisning på posen eller se her, Læg rødspætte fileterne i et fad drys med lidt salt og peber, læg tomater i skiver på som låg og drys igen med lidt salt og peber. Kom løg og timian over tomaterne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Serveres evt. med ris. På billedet er der caprese som tilbehør.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar