De nyeste opskrifter og tips




Rødkål (Klassisk Hjemmelavet)

Print Friendly and PDF
Nemt og meget bedre, end noget købt. Rødkålen kan godt være noget bitter lige når den er lavet, så den er bedst anden dagen og de følgende dage.
  • 1 rødkålshoved
  • 1 dl eddike
  • 2 dl ribssaft (man kan alternativt bruge æblejuice, det er til at få i alle supermarkeder)
  • 1-3 spsk sukker (alt efter smag)
  • salt og peber
  • smør
  • Evt. en stang vanille, hvis man er vild med det. Man behøver ikke kornene, man kan bruge en stang, hvorfra man har brugt vanillekornene til andet. man kan også tilsætte en kanelstang, hel allehånde, ingefær eller stjerneanis, alt handler om smag.
Snit rødkålen fint. Brun lidt smør i en gryde, og vend den snittede rødkål så den steger let i smørret i gryden nogle minutter, under omrøring. Kom eddike, ribssaft, sukker, salt og peber ved. Lad den simre 20-30 minutter. Rødkålen er holdbar 4-5 dage på køl, den kan også sagtens fryses ned i mindre portioner, så er den lige til at tage op, og bruge til en anden ret.

Hvis man vender rødkålen med lidt andefedt, bliver den fint blank.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar