De nyeste opskrifter og tips




Rosenkålssalat

Print Friendly and PDF
En rustik salat, og jeg har oplevet flere, som har spist den, også selvom de normalt ikke var til rosenkål. Jeg har oveni købet oplevet en, som spiste med stor fornøjelse, indtil der blev talt om, at det var rosenkål. Så lagde vedkommende kniv og gaffel, det var den blendede udgave, så det var ikke umiddelbart til at se, hvad det var. Herhjemme er den populær efterårs- vinterspise og jeg er den eneste af hunkøn her i huset :-)
  • 500-700 g friske rosenkål, der er meget svind ved rensning
  • 2 appelsiner, eller clementiner
  • evt.½æble i tern
  • 1/2 spsk sukker
  • 2 spsk olie (smagsneutral, se 'teknikker/how to'
  • 50 gram knækkede hasselnødder eller mandler
Rosenkål renses og stokken skæres af, de yderste kedelige blade kasseres. Fortsæt med at skære stok af, så bladende nemt kan løsnes. Alternativt kan hele rosenkål hakkes meget fint, gøres med fordel i en foodprocessor. Halvanden appelsin skrælles, skæres i fileter (kun appelsinkød- uden de hvide hinder, der skæres i tern. Blandes med de hele blade, eller den hakkede rosenkål, æble og hakkede hasselnødder eller mandler.

Vendes med en dressing lavet af saften fra en halv appelsin (eller 1 clementin), sukker og olie. Vendes med salaten og serveres.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar