De nyeste opskrifter og tips




Kinesisk Inspirereret Kylling

Print Friendly and PDF
En kyllingeret, der har kinesisk inspiration. Den er velegnet som gæstemad, da man kan lave alle ting i forvejen og stege som beskrevet til sidst, inden det skal serveres. Retten egner sig med ris som tilbehør  og evt. en flaske soya, så man selv kan tilføre mere, efter smag. 
  • 1 hel kylling
  • 1 gulerod
  • 1 almindeligt zittauerløg
  • 20 skalotteløg
  • 100 g mandler
  • 2 bakker friske bønnespirer
  • 1 dl soyasauce (eller mere, efter smag)
  • olie (neutral smag, f.eks. majsolie, eller vindruekerneolie)
  • 3 dl basmatiris eller jasminris
Fjern eventuel snor eller elastik fra kyllingen, check om der er en pose med indmad i, og fjern også den. Kom kyllingen hel i en gryde, og dæk den med vand. Kom løget og guleroden ved, kog det i letsaltet vand, ved svag varme med låg på 1 time. Det skal gøres i god tid, da kyllingen skal køle af, så den er til at pille. det er en fordel at gøre dagen før. Pil skalotteløgene, det gøres nemt, hvis de har ligget i vand 10-15 minutter, det gælder alle løg. Kog løgene i letsaltet vand i 6-7 minutter og lad dem dryppe godt af i en sigte. Smut mandlerne og halver dem. Pil kødet af kyllingen i passende stykker. Begynd med at riste mandlerne i olie på en varm pande, eller allerhelst i en wok. Ryst rigtig godt, til de er gyldne. Læg mandlerne til side og steg skalotteløgene på samme måde, tag dem af og steg også kyllingestykkerne på samme måde. Kom bønnespirerne ved og rør rundt 2 minutter, kom soyasauce samt skalotteløg og mandler ved, og server med ris.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar