De nyeste opskrifter og tips




Æggekage med Tomater, Ærter og Bacon (Påen en lidt anden måde)

Print Friendly and PDF
En helt klassisk æggekage, som er nem og billig at lave. Det vil sige klassisk i den forstand, at jeg har brugt de råvarer, man plejer at bruge, men jeg har lavet portionsæggekager, og har serveret dem med semi dried cherrytomater. Vi er ikke så meget til æggekage, tilberedt på traditionel vis, de bliver nemt gummiagtige og stive. Så derfor tilberedte jeg dem i portionsstørrelser, så er de mere som en omelet i konsistensen.
  • 6-7 æg
  • 1 dl fløde eller mælk
  • 1 lille tsk salt
  • olie, smagsneutral f.eks. rapsolie (til at stege i)
  • lidt peber
  • 16-20 cherrytomater
  • ca. 200 g ærter, frosne
  • 1-2 pakker bacon i skiver
Halver cherrytomaterne og læg dem, med skærefladen opad, i et ovnfast fad, Dryp med olivenolie og drys med salt og oregano, sæt fadet i en 140 grader varm ovn, 1 time, til 1 time og 15 minutter. Man kan naturligvis også bruge friske tomater til æggekagen, hvis man ønsker det. Læg ærterne i en skål og hæld kogende vand over, gør evt. dette ad et par gange, så ærterne tør op. Steg bacon ved middel varme, til den er gylden. Læg skiverne til afdrypning på køkkenrulle. Pisk æg sammen, med vand eller fløde. Tilsæt salt og peber, hæld olie på en lille pande, og hæld æggeblandingen på, ca- 2 dl/æggekage. Hæld ca 1 håndfuld ærter i hver æggekage. Steg æggekagen i til den er stivnet i overfladne, den steger videre et par minutter, efter den er taget af blusset. Læg de halve semi dried cherrytomater og bacon på og servér.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar